„Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”

W niedzielę, 14 maja 2017 r., podczas Targów Turystyczno-Ogrodniczych LATO NA WSI 2017 ogłoszone zostały wyniki konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”.

Wśród laureatów regionalnego etapu XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy produkt żywnościowy oraz na najlepszą potrawę regionalną znaleźli się reprezentanci Powiatu Żnińskiego.


NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO - SMAKI REGIONÓW

I. Kategoria produktów regionalnych pochodzenia zwierzęcego:

Podkategoria: produkty mleczne
I nagroda:
Daniel Żurkowski
gmina Łabiszyn, powiat żniński
za Lody Cassate z Łabiszyna

II. W kategorii produktów i przetworów pochodzenia roślinnego

Wyróżnienia w kategorii produkty i przetwory pochodzenia roślinnego:
Stowarzyszenie „Kuchnia pałucka” Krzysztof Leśniewski
gmina Barcin, powiat żniński
za wiśnie w occie z Dąbrówki Barcińskiej



NAJLEPSZA POTRAWA REGIONALNA

I miejsce
Gospodarstwo Agroturystyczne Katarzyna i Patrycja Przybylska
Józefinka 31, 88-190 Barcin
za pierogi z okrasą kaczą i cebulką oraz kaczkę faszerowaną

Perła 2017
Gospodarstwo Agroturystyczne Katarzyna i Patrycja Przybylska
Józefinka 31, 88-190 Barcin
za pierogi z okrasą kaczą i cebulką oraz kaczkę faszerowaną


Pełne wyniki konkursu >>>

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X