Niepodległościowe gotowanie

Uczniowie I Liceum Ogólnokształcącego im. Braci Śniadeckich w Żninie oraz Zespołu Szkół Ekonomiczno-Handlowych im. Komisji Edukacji Narodowej w Żninie zorganizowali akcję „III Pałuckie niepodległościowe gotowanie”, mającą na celu upamiętnienie 100. rocznicy odzyskania przez Polskę Niepodległości.

W dniu 8 listopada 2018 roku o godzinie 12.00 na Placu Wolności w Żninie pod Basztą młodzież szkół średnich częstowała mieszkańców grodu Śniadeckich przygotowaną przez siebie tradycyjną grochówką pałucką i dekorowała biało – czerwonymi kotylionami. Gościem tegorocznego „gotowania” był znawca kuchni regionalnej – Krzysztof Leśniewski. Nad całością akcji czuwają nauczyciele: Łukasz Naliwajski, Kamila Bartczak.

 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X