Niepodległościowe gotowanie

W dniu 8 listopada 2019 roku młodzież dwóch żnińskich szkół (I LO Żninie i ZSE-H w Żninie) po raz kolejny w samo południe częstowała mieszkańców Żnina tradycyjną potrawą pałucką. Tym razem na przysłowiowy ruszt poszedł kaszok (kaszanka). Pałuckie jadło serwowane było w ramach już IV edycji „Pałuckiego niepodległościowego gotowania”.

Organizatorzy chcieliby serdecznie podziękować za pomoc i wsparcie: firmie PPHU Kwiecińscy sp.j. z Bożejewic, właścicielom restauracji „Parkowa” w Żninie, przedsiębiorstwu Rolnik ze Żnina, Hurtowni Opakowań Jednorazowych „Amart” oraz Starostwu Powiatowemu w Żninie. Szczególne podziękowania należą się wszystkim nauczycielom, w szczególności paniom Romanie Kapuścińskiej, Małgorzacie Żurek, Jadwidze Chojnowskiej oraz Kamili Bartczak, a także uczniom oraz rodzicom, którzy włączyli się w pomoc w realizacji naszego projektu.

Koordynatorem akcji był pan Łukasz Naliwajski (nauczyciel I Liceum Ogólnokształcącego w Żninie). Dziękujemy i do zobaczenia za rok!!!

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X