Szkolenie dla gospodarstw agroturystycznych
W imieniu Stowarzyszenia Kujawsko-Pomorski Ośrodek Wsparcia Inicjatyw Pozarządowych TŁOK zapraszamy wszystkie osoby prowadzące gospodarstwa agroturystyczne na warsztaty kulinarne połączone z seminarium nt. „Oferta kulinarna – atrakcja i korzyść czy utrapienie gospodarstwa agroturystycznego”. Szkolenie odbędzie się w dniach 15 – 16 marca 2012 r. w Restauracji Ostromecka w Ostromecku.
Zaplanowane zagadnienia
1. Oferta agroturystyczna w województwie kujawsko-pomorskim, mocne i słabe strony – wprowadzenie – ekspert Stowarzyszenia „TŁOK”.
2. Analiza i ocena obecnego stanu agroturystyki. Oferowany zakres usług i atrakcji w tym zwłaszcza w odniesieniu do oferty kulinarnej – wystąpienia przedstawicieli poszczególnych LGD woj. kujawsko-pomorskiego - dyskusja
3. Przepisy sanitarno-higieniczne - niezbędne minimum dla gastronomi, przetwórstwa i gospodarstw agroturystycznych wytwarzających potrawy i wyroby garmażeryjne – przedstawiciel Powiatowego Inspektoratu Sanepidu w Bydgoszczy.
4. Oferta kulinarna – przykładowy jadłospis w gospodarstwie agroturystycznym woj. kujawsko-pomorskiego – seminarium – prowadzący Piotr Lenart
Osoby zainteresowane udziałem w warsztatach prosimy o przesłanie formularza zgłoszeniowego drogą pocztową na adres Ośrodka TŁOK (Pl. Św. Katarzyny 9, 87-100 Toruń) lub faxem 56 655 50 22 oraz mailowo na e-mail biuro@tlok.pl.
Program pobierz (590kB)
Zgłoszenie pobierz (345kB)