Szkolenie dla gospodarstw agroturystycznych

W imieniu Stowarzyszenia Kujawsko-Pomorski Ośrodek Wsparcia Inicjatyw Pozarządowych TŁOK zapraszamy wszystkie osoby prowadzące gospodarstwa agroturystyczne na warsztaty kulinarne połączone z seminarium nt. „Oferta kulinarna – atrakcja i korzyść czy utrapienie gospodarstwa agroturystycznego”. Szkolenie odbędzie się w dniach 15 – 16 marca 2012 r. w Restauracji Ostromecka w Ostromecku.

Zaplanowane zagadnienia

1. Oferta agroturystyczna w województwie kujawsko-pomorskim, mocne i słabe strony – wprowadzenie – ekspert Stowarzyszenia „TŁOK”.

2. Analiza i ocena obecnego stanu agroturystyki. Oferowany zakres usług i atrakcji w tym zwłaszcza w odniesieniu do oferty kulinarnej – wystąpienia przedstawicieli poszczególnych LGD woj. kujawsko-pomorskiego - dyskusja

3. Przepisy sanitarno-higieniczne - niezbędne minimum dla gastronomi, przetwórstwa i gospodarstw agroturystycznych wytwarzających potrawy i wyroby garmażeryjne – przedstawiciel Powiatowego Inspektoratu Sanepidu w Bydgoszczy.

4. Oferta kulinarna – przykładowy jadłospis w gospodarstwie agroturystycznym woj. kujawsko-pomorskiego – seminarium – prowadzący Piotr Lenart

 

Osoby zainteresowane udziałem w warsztatach prosimy o przesłanie formularza zgłoszeniowego drogą pocztową na adres Ośrodka TŁOK (Pl. Św. Katarzyny 9, 87-100 Toruń) lub faxem 56 655 50 22 oraz mailowo na e-mail biuro@tlok.pl.

Program pobierz (590kB)
Zgłoszenie pobierz (345kB)

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X