Konkurs na potrawę żniwną
Zarząd Województwa Kujawsko-Pomorskiego organizuje po raz pierwszy konkurs na najlepszą potrawę żniwną „Kwaśne i przaśne potrawy żniwne”, którego celem jest identyfikacja regionalnego dziedzictwa kulinarnego związanego z okresem żniw, zgromadzenie wiedzy o oryginalnych potrawach regionalnych serwowanych w poszczególnych regionach podczas żniw oraz promowanie i wykorzystanie lokalnych zasobów do budowania marki kulinarnej województwa kujawsko-pomorskiego.
Konkurs skierowany jest do kół gospodyń wiejskich z obszaru województwa kujawsko-pomorskiego prezentujących przygotowane przez siebie potrawy podczas Dożynek Województwa Kujawsko-Pomorskiego i Diecezji Włocławskiej w dniu 28 sierpnia 2022 r. w Kruszynie gm. Włocławek na stoiskach przygotowanych przez powiaty województwa kujawsko-pomorskiego. Warunkiem udziału w konkursie jest więc zorganizowanie przez powiat stoiska na Dożynkach (zainteresowane KGW prosimy o kontakt z Wydziałem Promocji i Rozwoju Lokalnego, tel. 52 303 11 00 w. 21, e-mail: m.andruszkiewicz@znin.pl).
Na zgłoszenia poprzez formularz zgłoszeniowy Organizatorzy czekamją do 25 sierpnia 2022 r. – pocztą elektroniczną na adres: k.brykala@kujawsko-pomorskie.pl Na laureatów czekają nagrody finansowe, których łączna pula wynosi 10.000 zł.
Więcej informacji >>>