Konkurs na potrawę żniwną



Zarząd Województwa Kujawsko-Pomorskiego organizuje po raz pierwszy konkurs na najlepszą potrawę żniwną „Kwaśne i przaśne potrawy żniwne”, którego celem jest identyfikacja regionalnego dziedzictwa kulinarnego związanego z okresem żniw, zgromadzenie wiedzy o oryginalnych potrawach regionalnych serwowanych w poszczególnych regionach podczas żniw oraz promowanie i wykorzystanie lokalnych zasobów do budowania marki kulinarnej województwa kujawsko-pomorskiego.

Konkurs skierowany jest do kół gospodyń wiejskich z obszaru województwa kujawsko-pomorskiego prezentujących przygotowane przez siebie potrawy podczas Dożynek Województwa Kujawsko-Pomorskiego i Diecezji Włocławskiej w dniu 28 sierpnia 2022 r. w Kruszynie gm. Włocławek na stoiskach przygotowanych przez powiaty województwa kujawsko-pomorskiego. Warunkiem udziału w konkursie jest więc zorganizowanie przez powiat stoiska na Dożynkach (zainteresowane KGW prosimy o kontakt z Wydziałem Promocji i Rozwoju Lokalnego, tel. 52 303 11 00 w. 21, e-mail: m.andruszkiewicz@znin.pl).

Na zgłoszenia poprzez formularz zgłoszeniowy Organizatorzy czekamją do 25 sierpnia 2022 r. – pocztą elektroniczną na adres: k.brykala@kujawsko-pomorskie.pl Na laureatów czekają nagrody finansowe, których łączna pula wynosi 10.000 zł.

Więcej informacji >>>

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X