Podsumowanie cyklu biegowego Grand Prix Pałuk

Dnia 3 października 2024 roku w Starostwie Powiatowym w Żninie podsumowana została III edycja cyklu imprez biegowych pn. Grand Prix Pałuk. Cykl objął 6 wydarzeń biegowych organizowanych na terenie wszystkich gmin powiatu żnińskiego przez: Barciński Ośrodek Sportu i Rekreacji Sp. z o.o., Żniński Klub Biegacza 1992, Łabiszyński Dom Kultury, Uczniowski Klub Sportowy „Dragon” w Janowcu Wielkopolskim, Stowarzyszenie Sympatyków Gąsawy oraz Uczniowski Klub Sportowy Koziki ZPS Rogowo. Cykl rozpoczynał XXXIV Bieg im. Tomasza Hopfera  w Janowcu Wielkopolskim (10 km, 20 kwietnia). Kolejne biegi objęte cyklem to: XXXI Biegi Żnińskie (10 km, 12 maja), VII Łabiszyński Bieg Świętojański (5 km, 23 czerwca), XVI Biegi Gąsawskie im. Gustawa Mądroszyka (10 km, 27 lipca), II Bieg Rogowski (5 km, 17 sierpnia) i kończący cykl V Miodowy Festiwal Biegowy (10 km, 8 września). Grand Prix Pałuk klasyfikował zawodników będących mieszkańcami powiatu żnińskiego, którzy ukończyli co najmniej 4 z 6 biegów wchodzących w skład cyklu.

W rywalizacji wzięło udział 185 mieszkańców powiatu żnińskiego, którzy uczestniczyli w przynajmniej jednej imprezie biegowej zaliczanej do cyklu GPP. Natomiast 54 biegaczy, w tym 18 kobiet, wzięło udział w przynajmniej 4 biegach, co pozwoliło na ich sklasyfikowanie w ramach Grand Prix Pałuk.  Zwycięzcy kategorii OPEN, kategorii wiekowych oraz najlepsze drużyny otrzymali pamiątkowe statuetki oraz bony podarunkowe ufundowane przez Bank Spółdzielczy „Pałuki” w Żninie i środki finansowe przekazane stowarzyszeniom na organizację poszczególnych biegów w ramach konkursów ofert realizowanych przez powiat żniński.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X